Punerea în aplicare a hotărârii din 22 martie a Consiliului Local Pitești prin care primarul Cristian Gentea (PSD) și consilierul Sorin Apostoliceanu (PNL) fuseseră desemnați să reprezinte Municipiul în Adunarea Generală a Acționarilor de la societatea Apă Canal 2000 SA a fost suspendată.

Tribunalul Argeș a hotărât azi să admită plângerea formulată de Apă Canal împotriva Consiliului Local Pitești și a suspendat executarea hotărârii CL până la pronunțarea instanței de fond: „Admite cererea de suspendare (…) Dispune suspendarea executării HCL nr. 85/2021, cu privire la art. 2, art. 3 şi art. 4, până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Argeş.

Pronunţată azi, 7 iunie 2021, la Tribunalul Argeş-Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”.

Gentea fusese desemnat în AGA de la Apă Canal ca reprezentant de drept – potrivit proiectului de hotărâre aprobat, iar Apostoliceanu (foto) în urma voturilor consilierilor de la PNL și USR PLUS, care au majoritatea în CL Pitești.

În ședința din 22 martie, consilierii locali de la PSD, dar și Ana Stan (exclusă din PNL) și Dănuț Dinu (ales pe lista PMP) au reclamat că proiectul de hotărâre – inițiat de grupul PNL-USR PLUS – este nelegal. Secretarul general al municipiului Pitești, Andrei Cătălin Călugăru, nu a dat aviz de legalitate. Nici Comisia juridică a CL (în care majoritatea o dețin Ana Stan și Robert Tudorache – PSD) nu a avizat favorabil proiectul. Care sunt acuzațiile de nelegalitate, AICI.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *