În noaptea de 19 spre 20 noiembrie 2020, în jurul orei 02:00, polițiștii din orașul Topoloveni au oprit pe stradă patru tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 21 de ani, care nu aveau asupra lor declarații pe proprie răspundere și care nu au putut justifica scopul deplasării, conform celor patru situaţii prevăzute legal (interes profesional; asistență medicală care nu poate fi amânată sau cumpărarea de medicamente; deplasare în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit; îngrijirea unui copil, asistență pentru persoane vârstnice sau deces al unui membru al familiei).

Cei patru au fost amendați cu câte 500 de lei, potrivit Legii 55/2020 referitoare la unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Carantina pe timpul nopții a intrat în vigoare pe 9 noiembrie, pentru o perioadă de 30 de zile, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fiind interzisă între orele 23:00 și 05:00, cu excepția situațiilor prezentate mai sus, situații în care deplasările se fac pe baza unei declarații pe proprie răspundere sau, după caz, a unei adeverințe de la angajator.

Probleme au fost ieri și în Bascov. Un magazin mixt care comercializează produse alimentare și nealimentare avea o terasă cu o singură latură deschisă. Patronul a primit de la polițiști doar un avertisment și a fost instruit cu privire la modul de organizare a activității și respectarea măsurilor de protecție individuală.

Tot ieri, în Pitești, polițiștii de la Secția 2 au găsit o femeie, în vârstă de 39 de ani, în afara adresei de carantinare la care ar fi trebuit să stea pe perioada izolării. A fost amendată cu 1.000 de lei, iar situaţia le-a fost comunicată Direcției de Sănătate Publică și Centrului Județean de Coordonare a Intervenției Argeș.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *