În primele două zile ale acestei săptămâni, 19 și 20 decembrie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Pitești au ajuns nu mai puțin de 328 de oameni. Pentru 86 dintre ei a fost necesară internarea.

Dintre urgențele pentru care bolnavii s-au prezentat la spital în cele două zile amintim: afecțiuni oftalmologice (16 cazuri), afecțiuni digestive (14), accidente vasculare cerebrale (12), afecțiuni cardiace (10 cazuri), afecțiuni ORL (8), colici renale (8), etilism (8 cazuri), afecțiuni respiratorii (3), alergii (1 caz) și comă (1 caz).

De asemenea, pe 19 și 20 decembrie au ajuns în UPU și 6 persoane cu arsuri, 5 victime ale unor agresiuni, 3 persoane mușcate de câini și două victime ale unor accidente rutiere.

Au cerut ajutorul medicilor și pacienți cu afecțiuni care nu le puneau viețile în pericol și care nu erau urgențe medicale.

Precizăm că 34 dintre pacienții care au ajuns luni și marți la UPU Spitalului Județean din Pitești au fost aduși prin transfer de la alte unități sanitare din Argeș, pentru a primi îngrijiri medicale și tratament de specialitate.

„Pentru că urmează perioada sărbătorilor, medicii recomandă să fim ponderați în privința consumului alimentar și de băuturi alcoolice. O atenţie sporită în ceea ce priveşte alimentaţia trebuie să aibă în mod special persoanele care au ţinut post. Este recomandat ca trecerea de la meniul de post, mult mai restrictiv, la o alimentaţie bogată în proteine să se facă treptat, pentru a nu apărea dezechilibre în organism și inevitabilele dureri abdominale, stări de greață și vărsături.

SJU Pitești este singura unitate de urgență din județ care asigură asistență medicală non-stop, unde, de multe ori, pe lângă urgențele majore și cele minore, se prezintă și persoane care ar trebui să se adreseze medicilor de familie, fără a mai îngreuna astfel desfășurarea activității medicale în UPU. Le reamintim pacienților că timpii de așteptare variază în funcție de gravitatea cazurilor.

Tuturor cadrelor medicale, dar mai cu seamă celor din prima linie conducerea SJUP le mulțumește pentru eforturile și sacrificiile pe care le depun clipă de clipă, dorindu-le multă sănătate și puterea de a salva, în continuare, vieți contracronometru!”, transmite purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Pitești, Cristina Cazacu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *