În perioada ianuarie-octombrie 2020, în județul Argeș au fost sesizate 988 de infracțiuni de violență în familie. Dintre acestea, 604 au fost comise în mediul rural, iar 384 în mediul urban, 815 la domiciliu și 173 în spații publice, informează Poliția Argeș.

Profilul autorilor: bărbați – 869, femei – 130, minori – 1. Profilul victimelor: genul feminin – 728 (dintre care minore – 149), genul masculin – 310 (dintre care minori – 144). Dintre victime, peste 55% sunt majore, de sex feminin.

Polițiștii argeșeni au intervenit la 731 de cazuri de violență domestică și au emis, în perioada menționată, 112 ordine de protecție provizorii.

Poliția argeșeană recomandă aplicația gratuită pentru telefonia mobilă Bright Sky, realizată de Poliția Română în parteneriat cu fundația Vodafone.

Aplicația este disponibilă în App Store și Google Play Store în limbile română, engleză și maghiară și le oferă informații persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care sunt îngrijorate pentru cineva cunoscut, inclusiv specialiștilor care își desfășoară activitatea în strânsă legătură cu fenomenul violenței domestice sau altă manifestare a violenței de gen.

Conține, de asemenea, o bază de date cu servicii de asistență, astfel încât utilizatorul să poată lua legătura cu cel mai apropiat serviciu disponibil în zona în care se află și oferă și posibilitatea înregistrării incidentelor într-un jurnal digital confidențial, la o adresă de e-mail aleasă de victimă, printr-o funcție care folosește text, conținut audio, video sau foto.

„Pentru propria dvs. protecție, vă sfătuim să descărcați aplicația doar pe un dispozitiv de încredere, la care agresorul nu are acces (telefon mobil, tabletă)”, informează Poliția Argeș. (Sursă video: Poliția Română)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *