USR critică vehement demersul ministrului PNL al Justiției, Alina Gorghiu, de a propune anumiți procurori în funcții-cheie la DNA și Parchetul General în ciuda avizului negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii în privința acestora. Este vorba despre Mihaiela Iorga-Moraru, propusă pentru postul de procuror-șef al Secției de combatere a corupției a DNA, și de Remus Iulian Popa, pentru funcția de procuror-șef al Secției de urmărire penală de la Parchetul General.

„Ministru-marionetă, candidați-marionetă! Ministra Gorghiu merge mai departe cu procedura de numire a celor doi procurori cu aviz negativ de la CSM. Propunerile vor ajunge acum la păpușarul-șef, Klaus Iohannis, doar de semnătura lui mai fiind nevoie pentru ca Mihaiela Iorga-Moraru să conducă cea mai importantă secție din DNA – Secția de combatere a corupției, iar Remus Iulian Popa, Secția de urmărire penală a Parchetului General. Obiectivul coaliției conduse de Iohannis de a pune cruce combaterii corupției reale și de a controla justiția este evident. O bătaie de joc fără margini! Justiția e făcută praf pas cu pas!”, acuză Stelian Ion, deputat USR și fost ministru al Justiției.

„Nu este vorba de nume aici, este vorba de un plan de sabotare a DNA, de a face instituția vulnerabilă și atentă la indicații politice. Când oamenii lui Iohannis din PNL insistă să pună în funcții-cheie din DNA persoane controversate, este greu de crezut că nu urmăresc un obiectiv mai mare și pe termen lung. În câteva cuvinte, acest obiectiv înseamnă să fie distrus tot ce au lăsat bun acolo Laura Codruța Kovesi și alții. Distrugerea credibilității DNA și apăsarea pe frână în lupta cu corupția reală sunt parte din acest obiectiv. Iohannis se pregătește să plece de la Palatul Cotroceni transformat în agenție de turism, nu înainte de a lăsa în urma sa o justiție cuplată la butoane politice”, avertiza ieri Stelian Ion, înainte ca cele două propuneri să fi fost trimise astăzi către Klaus Iohannis.

Și tot ieri deputatul USR atrăgea atenția asupra procuroarei Mihaiela Iorga-Moraru, propusă de Alina Gorghiu șefă la Secția de combatere a corupției a DNA: „Procuroarea Moraru nu a răspuns nici astăzi convingător la unele întrebări, cum ar fi demersurile sale în cazul Sorina, minora căreia i-a confiscat pașaportul, mai ales că judecătorii au decis deja, în primă instanță, că doamna procuror i-a încălcat dreptul la liberă circulație. Aceasta insistă că a procedat corect. Nici problema legată de activitatea sa în cadrul SIIJ, unde, în 3 ani, nu a întocmit absolut niciun rechizitoriu, nu a fost lămurită convingător”.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *