Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost extinsă.

De la finalul săptămânii trecute, pavilionul exterior, nou creat, funcționează cu 6 paturi, organizate în două saloane (un salon pentru bărbați, cu patru paturi, și un salon pentru femei, cu două paturi). Ambele saloane au grupuri sanitare proprii și circuit separat. Pe lângă cele două saloane, în pavilionul exterior există o sală de tratament, un cabinet psihologic și o sală pentru consiliere psihologică.

Principalele afecțiuni psihiatrice tratate în pavilionul extern sunt tulburările de dispoziție (pacienți depresivi) și tulburările de anxietate (tulburarea de panică, tulburările severe de stres și tulburarea post-traumatică de stres). Aici, pacienții pot beneficia zilnic, pe lângă terapia medicamentoasă, de consiliere psihologică.

Menționăm că la Secția de Psihiatrie profesează trei medici psihiatri (doi medici primari și un specialist) și un psiholog clinician.

În pavilionul central sunt 55 de paturi, iar în pavilionul exterior 6 paturi. Ambele pavilioane sunt dotate cu sistem de monitorizare video.

În ultima perioadă, gradul de ocupare la Secția de Psihiatrie a fost de aproximativ 70%-80%. Primii pacienți au fost cazați în pavilionul exterior, încă din prima zi de funcționare.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *