În urmă cu mai bine de o lună, după ce a primit avizul Direcției de Sănătate Publică Argeș, Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții cu forme ușoare și medii de Covid din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești a devenit funcțional. Astfel, bolnavii confirmați cu SARS-CoV-2 au putut ajunge aici, unde au fost evaluați și, în cazurile în care a fost necesar, au primit medicamente, inclusiv antivirale, pentru a se trata la domiciliu. Au fost și situații când starea de sănătate a celor evaluați a impus internarea acestora în Secția de Boli Infecțioase.

Până luna trecută, tratamentul pentru Covid era disponibil numai în spitale, însă noile reglementările au făcut posibil administrarea acestuia la domiciliu în cazul pacienților cu forme ușoare și medii.

„De la deschiderea Centrului de Evaluare și Tratament din cadrul Spitalului Județean, peste 100 de persoane, cu vârste între 30 și 96 de ani, testate pozitiv Covid, cu forme ușoare și medii, au fost evaluate clinic de medicul infecționist şi, după caz, imagistic şi biologic de medici specialişti. Bolnavii au ajuns la Centru cu mașinile personale, doar doi fiind transportați de ambulanțe.

În urma evaluării, 14 pacienți au rămas internați în cadrul Secției de Boli Infecțioase, alți doi care necesitau să rămână sub supraveghere medicală au refuzat spitalizarea, toți ceilalți, la finalul investigațiilor, mergând la domiciliu, cu tratamentul recomandat de medicul infecționist. Precizăm că pacienții au primit în mod gratuit tratamentul recomandat”, informează Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții cu forme ușoare și medii de Covid funcționează din 21 ianuarie în pavilionul Secției de Boli Infecțioase (de pe bulevardul I.C. Brătianu) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești. Reamintim că Centrul este deschis zilnic, între orele 08:00-18:00.

Pentru a beneficia de serviciile medicale, pacienții trebuie să aibă asupra lor cărțile de identitate și rezultatele testelor care atestă că sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2. Sunt valabile testele RT-PCR sau testele rapide efectuate de cadre medicale. Precizăm că pacienții primesc tratamentul gratuit.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.