Nu mai puțin de 769 de persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești în minivacanţa de 1 decembrie. Dintre acestea, 172 au rămas internate.

Minivacanța de 1 decembrie a adus anul acesta în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean un număr mare de pacienți din cauza exceselor alimentare sau de alcool ori din alte motive. Zeci de argeșeni au apelat la 112 și din cauza problemelor cardiace, respiratorii și oftalmologice.

Din totalul prezentărilor în UPU în perioada 30 noiembrie-4 decembrie, 52 de persoane au fost aduse de la alte unități sanitare din Argeș pentru a fi tratate în Pitești.

Dintre afecțiunile pentru care s-a solicitat ajutorul specialiștilor de la UPU amintim: traumatisme – 76 de cazuri; afecțiuni cardiace – 50; afecțiuni digestive – 42 de cazuri; afecțiuni respiratorii – 40; afecțiuni oftalmologice – 37; accidente vasculare cerebrale – 22; colici renale – 17; etilism – 14 și alergii – 7 cazuri.

De asemenea, în perioada menționată au ajuns în UPU și 10 victime ale accidentelor rutiere, 9 victime ale unor agresiuni, 3 persoane mușcate de câini, alte 3 intoxicate (ingestie de medicamente – tentative de suicid) și două persoane cu arsuri.

Din păcate, au existat și patru pacienți care au ajuns în stare de comă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Pitești.

„Pentru că urmează perioada sărbătorilor, medicii recomandă să fim ponderați în privința consumului alimentar și de băuturi alcoolice. O atenţie sporită în ceea ce priveşte alimentaţia trebuie să aibă în mod special persoanele care au ţinut post. Este recomandat ca trecerea de la meniul de post, mult mai restrictiv, la o alimentaţie bogată în proteine să se facă treptat, pentru a nu apărea dezechilibre în organism și inevitabilele dureri abdominale, stări de greață și vărsături”, transmite Spitalul Județean de Urgență Pitești prin vocea purtătorului de cuvânt Cristina Cazacu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *