Clădirea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) a fost aseară iluminată în portocaliu.

„Ca și în ultimii ani, SJUP s-a alăturat inițiativei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a sărbători Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului. Astfel, fațada clădirii unității spitalicești a fost iluminată sâmbătă seara, odată cu lăsarea întunericului, în portocaliu. Precizăm că OMS a desemnat culoarea portocalie simbol al acestui eveniment.

De asemenea, reprezentanții Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) au propus ca angajații din sistemul sanitar să poarte bandane portocalii, inițiativă adoptată în cadrul SJU Pitești.

Anul acesta, pe 17 septembrie, de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a fost folosirea sigură a medicamentelor. În regiunea europeană, conform OMS, 50-70% dintre problemele cauzate de erori în administrarea medicamentelor pot fi prevenite. Volumul mare de muncă și lipsa cadrelor medicale în regiunea europeană contribuie la peste 20% dintre erorile de medicație. Administrarea incorectă a medicamentelor este cauza a mai mult de jumătate dintre problemele prevenibile asociate asistenței medicale, potrivit datelor OMS.

Decizia organizării în fiecare an a unor astfel de evenimente a fost luată în cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a OMS. Atunci s-a stabilit ca, începând din 2019, ziua de 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului”, informează SJUP, prin vocea Cristinei Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *