Acțiunea de depistare a tuberculozei, acțiune prilejuită de Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei și desfășurată la sediul Dispensarului PNF Pitești în perioada 20-23 martie 2023, s-a bucurat de succes în rândul populației.

107 persoane s-au prezentat pentru evaluare, informează Spitalul Județean de Urgență. Nu a fost necesar bilet de trimitere. Dintre acestea, 25 au primit recomandare de radiografie toracică (pulmonară) și pentru examen bacteriologic bK. Alți doi bolnavi au primit bilet de internare, iar 45 de pacienți au fost îndrumați către medicul de familie și către alte specialități.

Toți au primit informații despre simptomatologia și prevenția tuberculozei, precum și despre cum pot adopta un stil de viață sănătos.

De asemenea, în același scop, de a atrage atenția populației asupra faptului că tuberculoza este o problemă epidemiologică gravă care nedepistată și netratată la timp poate conduce la deces, colectivul Dispensarului PNF din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Pitești a împărțit peste 1.000 de pliante în școli, grădinițe, ambulatorii, cabinete medicale, farmacii, stații de autobuz și instituții.

Astfel de activități de educație pentru sănătate și prevenție desfășurate sub sloganul „Respiră sănătos!” vor continua, precizează Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *