Cele două spitale din Câmpulung Muscel, Spitalul Municipal și Spitalul de Pneumoftiziologie, au instalații electrice complet noi, anunță primarul Elena Lasconi. Schimbarea, care aduce în primul rând siguranță, dar și costuri de întreținere reduse, a fost posibilă ca urmare a unui proiect cu bani europeni, accesat de administrația Lasconi.

„Ce e ascuns, ce nu se vede NU aduce voturi. Aduce, însă, siguranță. Concret, schimbarea instalației electrice este esențială mai ales când vorbim despre spitale. Este o lucrare cu mult deranj, dar care nu se vede la final.

Încă din prima săptămână ca primar am lucrat împreună cu echipa mea pentru a depune un proiect de peste 15 milioane de lei din fonduri europene pentru schimbarea instalației electrice, pentru sisteme de alarmare la incendii și fluide medicale la cele două spitale din Câmpulung.

După trei ani, ne putem mândri cu faptul că România are primele două spitale cu instalații electrice noi, sută la sută sigure, la Câmpulung Muscel.

Am înlocuit complet instalațiile electrice și am implementat soluții digitale. Adică,  toată instalația electrică este monitorizată din computer sau chiar de pe telefonul mobil.

Asta înseamnă siguranță și costuri de întreținere reduse, pentru că echipamentele folosite sunt de cea mai bună calitate. Anticipăm că cel puțin 20 de ani nu vom avea probleme cu instalațiile electrice.

Ce este în perete, ce e ascuns este mult mai important decât ceea ce e la vedere. Să nu uităm că din perspectiva proiectării, construcției și operării, spitalul este a doua cea mai complexă clădire după centrala nucleară. Spitalele, aeroporturile și centrele de date sunt considerate clădiri critice, iar instalațiile electrice sunt esențiale pentru siguranța oamenilor, bunurilor și datelor.

Mai avem multă treabă în zona aceasta de lucrări care nu se văd, dar care sunt esențiale. De exemplu, schimbarea conductelor vechi de apă și canalizare. Așa cred că putem face și reabilitări de străzi, de care să nu ne mai atingem 15-20 de ani. Asta cred și la asta lucrez împreună cu colegii mei”, spune Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *