Cu doar doi medici pe tură, situația la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești este una foarte complicată.

Pe parcursul unei singure săptămâni (23-30 mai 2024), la UPU au ajuns peste 1.300 de oameni, dintre care 339 au necesitat internarea.

„Cam tot timpul paturile au fost ocupate în UPU, iar într-o astfel de situaţie locurile se suplimentează cu tărgi dacă, în acel moment, ajung alte cazuri extrem de grave. Pacienţii ale căror vieţi nu sunt în pericol sunt nevoiţi să mai aştepte, pentru că prioritare sunt cazurile critice, conform codurilor. Se creează astfel tensiune, reproşuri, acuzaţii, reclamaţii. Uneori se ajunge la epuizare. Şi, totuşi, personalul din Urgenţă trebuie să se redreseze rapid”, susține conducerea spitalului.

Conducerea SJU Pitești „mulţumeşte atât întregului personal medical, care este mereu la datorie, cât şi pacienţilor, care înţeleg că noi depunem toate eforturile pentru reducerea timpilor de aşteptare din Unitatea de Primiri Urgenţe şi că, mai presus de toate, respectăm viaţa”.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *