Mioveniul este plin de excremente de câine. Deși Primăria le-a pus la dispoziție dispensere de pungi pentru strângerea excrementelor, stăpânii de câini nu le folosesc și nu adună mizeria lăsată în urma lor de patrupede. Situația persistă și pentru că lipsesc amenzile.

Primăria Mioveni face un nou apel public: „În urma mai multor sesizări ale locuitorilor care au reclamat că stăpânii patrupedelor nu strâng excrementele acestora de pe domeniul public, facem precizarea că la nivelul orașului sunt montate 3 dispensere de pungi pentru aceste deșeuri.

Din păcate, aceste dispozitive nu sunt utilizate, ceea ce ne face să revenim cu un nou apel către deținătorii de câini de a respecta obligațiile legale.

Proprietarii de animale de companie “sunt obligați să ridice dejecțiile produse de animale din spațiile publice, din spațiile adiacente acestora, din holurile și căile de acces ale spațiilor locative. Totodată, aceștia vor avea asupra lor în timpul plimbării: măturică, pungă PVC și mănuși în vederea colectării dejecțiilor produse de câine. După colectare, punga va fi închisă etanș și depusă în europubelă sau container” – HCL nr. 93/2014.

Atragem încă o dată atenția că excrementele de animale lăsate în spațiile verzi sau pe trotuare se pot dovedi extrem de periculoase în cazul câinilor nevaccinați și nedeparazitați în mod regulat. Acestea pot fi o sursă de contaminare pentru ceilalți câini și sunt periculoase și pentru sănătatea umană.

Reaminim că cele 3 dispensere au fost montate de către colegii nostri de la Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni în zona Parcului Tineretului, pe bulevardul Dacia (zona centrală) și în zona S-uri.

Vă rugăm să le folosiți și să nu uitați că a avea un oraș curat ține de fiecare dintre noi”.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *