Update, 12 martie 2024, ora 15:50

Astăzi, 12 martie 2024, a avut loc inaugurarea oficială a Secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Pediatrie din Pitești, după renovare și modernizare.

Lucrările au vizat o suprafață de peste 1.100 de mp, întreg spațiul fiind recompartimentat pentru a construi un grup sanitar în fiecare salon, cu păstrarea aceluiași număr de paturi. De asemenea, au fost refăcute toate instalațiile (termice, sanitare și electrice), iar pereții și pardoselile au fost placate potrivit normativelor în vigoare.

Valoarea investiției: 700.000 de euro. Fundația Kaizen a fost principalul partener al proiectului, contribuind cu 350.000 de euro din suma totală.

Proiectul a fost inițiat de Asociația Medici pentru România, fiind prima renovare a acestui compartiment de la înființarea Spitalului de Pediatrie din Pitești, în urmă cu 40 de ani.

Spitalul de Pediatrie din Pitești este cea mai mare unitate medicală de acest fel din zonă, deservind județele Argeș, Vâlcea și Dâmbovița. Peste 30.000 de copii ajung aici în fiecare an cu diverse probleme medicale.

Știrea inițială, 6 martie 2024, ora 18:20

Începute în iulie 2023, lucrările de renovare și modernizare a Secției de Terapie Intensivă (etajul 6) a Spitalului de Pediatrie din Pitești au ajuns la final.

Inaugurarea oficială a Secției în noua sa înfățișare va avea loc marți, 12 martie 2024, între orele 11:00 și 13:00.

Proiectul de renovare și modernizare a etajului 6 al Spitalului de Pediatrie din Pitești este o inițiativă privată, a Asociației Medici pentru România, în parteneriat cu Fundația Kaizen. Banii necesari, în jur de 700.000 de euro, au provenit din sponsorizări.

Printre altele, proiectul a constat în înlocuirea tuturor instalațiilor sanitare, termice și electrice și în montarea unui nou sistem de avertizare în caz de incendiu. În plus, în urma lucrărilor, fiecare salon va avea grup sanitar propriu. „Noua secție le va oferi pacienților și familiilor acestora un mediu sigur, curat și modern pentru tratament și recuperare”, spun inițiatorii.

La inaugurarea de marți vor participa și Panos Konstantopoulos, președintele Fundației Kaizen, Alexandru Costache, președintele Asociației Medici pentru România, și Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie din Pitești.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *