Fundația Group Renault România (GRR) lansează, în parteneriat cu Dacia, programul educațional de burse „Constantin Stroe”, centrat pe performanță și incluziune socială. Programul poartă numele celui care a contribuit la destinul industriei auto din România, în jurul mărcii și al uzinelor Dacia.

Prin intermediul Burselor de performanță, Fundația își propune să identifice 10 elevi și studenți din anii terminali care au rezultate foarte bune, s-au evidențiat prin proiecte extrașcolare și de voluntariat, sunt pasionați de domeniul actual de studiu și vor să contribuie în viitor la schimbarea societății. Acest tip de burse vizează un profil de învățământ real (ex: automatică și calculatoare, robotică, informatică, cibernetică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicații, tehnologia informației, inteligență artificială).

Bursele sociale li se adresează elevilor din învățământul primar și gimnazial care provin din medii și zone rurale sau urbane defavorizate din Argeș și Dâmbovița. Contextul crizei sanitare a condus la dezechilibre majore în ceea ce privește accesul copiilor la cursurile școlare. 50 de astfel de burse vor acoperi suportul pedagogic necesar reluării școlii.

„În clasă sau acasă, la școală, la liceu, la universitate vorbim și despre performanță. În sport, e doar despre performanță. În mediul nostru de business, în fiecare mașină Dacia produsă în România se reflectă rezultatul performanței echipelor noastre. În fiecare copil care se dezvoltă în societatea noastră există potențial de învingător, atunci când pasiunea se conjugă cu un vis în care crede. Bursele Constantin Stroe readuc în memorie contribuția remarcabilă a unui fost coleg care a reușit în toate etapele sale profesionale și a cărui viață s-a confundat cu industria auto a României, cu marca și uzina Dacia. Constantin Stroe poate servi drept sursă de inspirație noilor generații care vor să performeze într-un domeniu al viitorului”, declară Mihai Bordeanu, președinte-director general Dacia.

Bursele se derulează prin intermediul Fundației și pot fi susținute de angajați ai Grupului Renault în România și de orice persoană care crede în performanță prin educație. Cei interesați pot alege să redirecționeze 3,5% din impozitul pe venit și/sau pensie completând formularul 230 (poate fi descărcat de aici). Termenul limită pentru depunerea formularelor este 25 mai.

Constantin Stroe a fost cel care a contribuit major la asigurarea unei tranziţii de succes între vechea şi noua Dacia, odată cu privatizarea Dacia în anul 1999. I se datorează, în bună parte, salvarea mărcii după anii ’90 şi reîntoarcerea acesteia în marea familie Renault. A fost unul dintre martorii naşterii şi creşterii Uzinei de la Mioveni, acolo unde a parcurs toate etapele carierei profesionale, până la rolul de director general al uzinei. A îmbrăţişat cu aceeaşi pasiune rolul de purtător de cuvânt al întregii industrii româneşti de automobile, din poziţia de preşedinte-director general al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). În 2012 revista franceză Le point l-a numit “Figură istorică a Dacia”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *