Femeile cu vârste între 24 și 64 de ani, asigurate sau nu medical, pot beneficia de testare gratuită Babeș Papanicolau și HPV în cadrul unui proiect derulat la inițiativa Primăriei Câmpulung.

Programările pot fi făcute la numărul de telefon 0770.501.261 (Marcela Tudoroiu, de la Direcția de Asistență Socială a municipalității câmpulungene).

Campania de testare gratuită, dedicată femeilor din municipiul Câmpulung și din comunele limitrofe, are deja un an de la inițierea sa.

„Sănătatea este cel mai de preț dar al vieții. Îmi doresc să fim cu toții sănătoși și să ne bucurăm unii de alții. Așa că prioritățile mele sunt prevenția și servicii medicale de top.

S-a încheiat un an de campanie de testare gratuită Babeș Papanicolau și HPV a femeilor cu vârsta între 24 și 64 de ani. Ieri au primit rezultatul 372 de muscelence (asigurate și neasigurate medical). 61 de femei au fost depistate pozitiv, ceea ce înseamnă că șansele de vindecare sunt aproape de sută la sută. Dacă nu ar fi fost testate, riscul de a fi incurabilă boala era major.

Ca să vă faceți o idee, în Danemarca, unde acest screening are loc încă din 1945, sunt descoperite 90-95 de femei cu forme de cancer incipient, adică vindecabil, la o populație de patru ori mai mică. În România vorbim despre 4.400 de femei anual care află că au forme de cancer în faze terminale, pentru că se testează doar când simt că starea lor de sănătate e grav afectată.

Mulțumim profesorilor și medicilor de excepție din Institutul Național Mama și copilul, dar și partenerilor Filia, Renașterea și Sastipen! Toate testele au fost făcute în cel mai modern laborator de interpretare HPV din România”, precizează Elena Lasconi, primar al municipiului Câmpulung Muscel.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.