Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a predat astăzi către concesionarii Rompetrol Downstream SRL și Mol Petroleum Products SRL amplasamentele următoarelor spații de servicii pe autostrăzile A1 și A2 (click pe imagine pentru vizualizare):

„Concesionarii au preluat spațiile pentru servicii la data de începere prevăzută în contract, în vederea operării și întreținerii spațiilor de servicii și execuției dotărilor minime obligatorii prevăzute în Caietul de Sarcini: parcare, toalete publice, stații de distribuție de carburant, inclusiv stații de reîncarcare pentru vehicule electrice, spații comerciale și snack-bar. Termenul până la care toate dotările minime obligatorii trebuie să fie finalizate este de 12 luni de la data de începere”, informează CNAIR.

Potrivit CNAIR, în Pitești Rompetrol va deschide spații de servicii pe ambele sensuri de mers ale tronsonului București-Pitești al A1, „în oglindă”, la km 110+100. Durata contractului de concesiune este de 20 de ani.

În prezent, Rompetrol are în Pitești 4 benzinării.

„Vom avea în sfârșit parcări decente pe toată lungimea autostrăzilor A1 și A2! CNAIR a desemnat câștigătorii pentru concesionarea spațiilor de servicii de pe A1 Sibiu-Nădlac, A1 București-Pitești și A2 Cernavodă-Constanța. Este vorba de 26 de benzinării ”în oglindă”, pe stânga și pe dreapta drumului.

E o veste bună din două motive. Primul: vom putea să ne bucurăm de un ”pit stop” în condiții civilizate. Vor exista stații de încărcare electrică și de alimentare cu carburant, restaurante și magazine, printre altele. Al doilea: aceste spații, concesionate pentru următorii 20 de ani, vor produce venituri – cel puțin 67 de milioane de lei pe an – pe care îi putem investi mai departe în proiecte de infrastructură”, anunța ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în luna februarie a acestui an, atunci când Rompetrol și Mol au fost desemnate câștigătoare ale procedurii de achiziție publică. (Foto: descriptiv)

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *