În fața clădirii Business Forum de pe bulevardul I.C. Brătianu din Pitești a fost amplasată „Imaculata concepțiune”, sculptură a artistului Adrian Alexandru Ilfoveanu.

Sculptura a fost donată de artist Piteștiului, orașul său natal, și a costat peste 150.000 de euro, exclusiv fonduri private.

Realizarea sculpturii – care a fost astăzi dezvelită oficial – a necesitat ca materie primă 750 de kilograme de bronz și 987 de zile de muncă.

„În copilărie, în podul casei din Rădești, județul Argeș, am asistat la miracolul ieșirii din ou a unui pui de pasăre. Lupta pentru o viață care abia începea. Nici titlul nu l-am ales întâmplator: el amintește de cuvintele Papei Sixtus al IV-lea, care, în 1476, a emis doctrina conform căreia concepția Fecioarei Maria în pântecele mamei sale Ana s-a produs fără păcatul originar.

Nașterea oricărei ființe este un eveniment sacru, o epifanie a purității, o imaculată concepție în sens larg. Am dorit ca prin această lucrare să transmit un mesaj de speranță și renaștere a acestui oraș, în al cărui succes cred cu tărie și de care mă leagă multe amintiri de familie”, declară artistul.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *