Elena Lasconi anunță că în Câmpulung Muscel începe cel mai amplu proces de digitalizare a unei primării din România: „Gata cu hârțoagele!”, promite primarul Câmpulungului.

Lasconi informează că a semnat astăzi un contract de finanțare cu fonduri europene, în valoare de aproape 4.300.000 de lei, pentru digitalizarea instituției Primăriei. „Practic, din acest moment și până în decembrie 2023 vom digitaliza total Primăria, după modelul liderilor în domeniu: Danemarca, Finlanda, Suedia, Olanda, Norvegia”, spune Elena Lasconi.

Ce va însemna această investiție pentru fiecare câmpulungean? Primarul Lasconi precizează:

-digitalizarea a peste 300 de procese din Primărie. Adică, transparență totală, debirocratizare și, cel mai important, nu veți mai pierde timp pentru eliberarea unor documente. Acestea pot fi eliberate pe loc sau în sistem digital;

-vom avea acreditare ISO 9001 care garantează servicii de înaltă calitate oferite de către angajații Primăriei;

-nu va mai exista riscul de a se pierde pe circuitul documentelor vreo solicitare a cetățenilor;

-sistemul pe care îl vom implementa va arăta în timp real cine și cât muncește, astfel încât va fi imposibilă raportarea fictivă făcută de unii funcționari publici;

-vom avea o hartă digitală GIS cu toate conductele de apă, canal, domeniu public, spații verzi. Ca să vă faceți o idee cât de grozavă este această hartă, imaginați-vă că maparea unui spațiu verde oferă informații despre fiecare arbore, bancă, coș de gunoi, stâlp de iluminat, tobogan, leagăn, practic tot.

Primarul Câmpulungului îi mulțumește public pentru implicare în acest proiect Ioanei Marcu, city manager al municipiului.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.