Serviciul teritorial Pitești al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) va avea un nou șef.

Conducerea DIICOT Pitești va fi preluată, cu delegare (timp de cel mult șase luni, până la organizarea concursului pentru numirea pe post), de piteșteanca Antonia Diaconu, actualmente procuror în aceeași instituție.

Delegarea în funcția de procuror-șef al DIICOT Pitești a Antoniei Diaconu va fi aprobată în ședința de mâine, 15 noiembrie, a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Antonia Diaconu îl va înlocui în fruntea DIICOT Pitești pe Săndel Boțoghină. Acesta a condus instituția, prin numire, pe o perioadă de trei ani, începând din luna iunie a anului 2019. În iunie anul acesta a primt încă șase luni cu delegare la șefia instituției, delegare care îi va expira pe 12 decembrie.

Absolventă a fostului Liceu „Nicolae Bălcescu” din Pitești (actualul Colegiu Național „I.C. Brătianu”) și ulterior a Facultății de Drept a Universității din București, Antonia Diaconu a fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti şi al Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni și este copreședinte al Asociației Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor. Lucrează la DIICOT Pitești de mai bine de trei ani.

Ea va prelua efectiv, cu delegare, funcția de procuror-șef al DIICOT Pitești pe 13 decembrie 2022. (Sursă foto: Facebook.com)

Distribuie
  • Decizie tranșantă pentru noua șefă a DIICOT Pitești

    Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea Antoni…
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *