Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au continuat ancheta într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, dosar cu infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, și au reținut un bărbat de 53 de ani din Pitești.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că, în repetate rânduri, începând din anul 2017 și până în 2020, individul ar fi indus în eroare și ar fi determinat un bărbat de 82 de ani, folosind calitatea mincinoasă de președinte al unei fundații și înscrisuri sub semnătură privată falsificate drept contracte de prestări servicii de investiții financiare, să vireze într-un cont bancar indicat ca fiind al fundației peste 700.000 de lei, sub pretextul că se angajează să administreze fondurile deponentului cum consideră acesta de cuviință în schimbul unor remunerații trimestriale și că va garanta asupra lor cu patrimoniul presupusei fundații și cu patrimoniul personal.

În realitate, bărbatul ar fi dispus asupra sumelor de bani și le-ar fi folosit în scop personal.

Pentru administrarea probatoriului, polițiștii au făcut ieri o percheziție domiciliară la locuința bărbatului, ocazie cu care au găsit și ridicat mai multe înscrisuri cu valoare probatorie și suma de 10.000 de lei. Individul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *