PSD, PNL și UDMR și-au împărțit funcțiile de prefect. Regula stabilită de liderii celor trei formațiuni politice este ca în județele în care președintele Consiliului Județean este al unui partid, același partid să dea și prefectul.

„​Acolo unde există președinte al Consiliului Județean, va fi și un prefect de la același partid. Pot să existe una sau două excepții, dar asta e regula de bază”, a declarat în această seară, la finalul ședinței coaliției guvernamentale, președintele PNL, Florin Cîțu.

Rămâne de văzut dacă în județul Argeș se va merge pe regula stabilită sau dacă Argeșul se va număra printre puținele excepții invocate de liderul liberal. În prima variantă, Radu Perianu (PNL) (foto) ar fi schimbat din funcția de prefect, iar în locul său ar fi numit un reprezentant al Partidului Social Democrat, asta pentru că în Argeș președintele de Consiliu Județean este de la PSD (Ion Mînzînă).

Numirile noilor prefecți ar urma să fie făcute săptămâna viitoare.

Conform împărțirii agreate de cele trei partide, PSD va avea 21 de prefecți, PNL 17 și UDMR 4. În București, prefectul va fi de la PSD.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *