Update, ora 12:25

Cătălin Drulă, primul său mesaj după alegerea în funcția de președinte al USR: „Suntem aici să construim pentru 2024 și 2028, suntem o singură echipă de astăzi, s-a terminat cu echipa cutare și cutare, de azi suntem toți USR. Cine înțelege că munca de echipă produce rezultate e binevenit. Dar nu mai avem timp în USR de vedetisme și de politică imatură. Cine rămâne acolo se plasează singur în afara partidului nostru.

Suntem aici să le arătăm românilor că există speranță. După doi ani de pandemie s-au trezit cu o trădare pe masă a lui Iohannis și cu socialism cu epoleți la guvernare. Prețurile cresc, economia dă semne de îngrijorare, e o criză economică de amploarea cea mai mare din UE, cauzată de o guvernare banditească a PNL și PSD (…)

Există speranță și se poate. Nu se poate peste noapte și miraculos. Cine promite așa ceva habar n-are ce vorbește sau e mincinos. Vă spun cu toată convingerea, dați-ne voturile, nu mai dați voturile bandiților care au dus țara unde este, care nici nu știu, nici nu pot, nici nu vor! Cel mai mare rău este că vor să ne facă să credem că asta e, nu se mai poate. Am 41 de ani, iubesc țara asta și știu că se poate mult mai mult de-atât (…) Haideți alături de noi, de USR, în mișcarea de schimbare a României!”.

Știrea inițială, ora 12:10

Cătălin Drulă a fost ales astăzi președinte al USR. Drulă a câștigat alegerile interne din partid din primul tur, obținând 71,34% din voturi.

Fostul ministru al Transporturilor, care era lider interimar al USR după demisia lui Dacian Cioloș, s-a impus categoric în fața contracandidaților săi.

Dintre cei cinci contracandidați, cei mai importanți au fost deputatul de București Cătălin Teniță și Octavian Berceanu, fost comisar-șef al Gărzii Naționale de Mediu. Teniță a obținut 14,89% din voturi, iar Berceanu, 11,23%.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.