Update, 17 iunie 2022, ora 14:55

După 8 zile de la producerea incendiului, ISU Argeș a comunicat cu puțin timp în urmă cauza probabilă. Concluzia la care au ajuns pompierii este una neașteptată.

„În urma cercetărilor efectuate de pompierii argeșeni în vederea stabilirii cauzei probabile de izbucnire a incendiului din data de 09.06.2022 la depozitul de deșeuri din localitatea Bradu, s-a determinat că aceasta ar fi un trăsnet care a lovit într-o zonă în care se aflau substanțe combustibile și un stâlp de electricitate din incinta operatorului economic”, transmite ISU Argeș.

Update, 10 iunie 2022, ora 10:15 

La Poliția Municipiului Pitești a fost deschis dosar penal pentru incendiere. Face anchetă și Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Update, 10 iunie 2022, ora 07:00

Încă se lucrează pentru stingere. Echipajele sosite în sprijin din alte județe s-au retras. La fața locului acționează în jur de 50 de pompieri cu 13 autospeciale, toți de la ISU Argeș.

Cauza incendiului încă nu a fost stabilită.

Update, 10 iunie 2022, ora 00:30

Bogdan Olar, șeful ISU Argeș: „În acest moment, o mare parte dintre focarele care ardeau au fost stinse. Au mai rămas doar câteva. Tot ce a fost la nivelul solului a fost stins. Mai sunt câteva locuri unde mai arde, la un nivel mai înalt. Încercăm să le stingem și pe acestea. Intervenția cred că va dura până dimineață. (…) Degajările de fum nu sunt în cantități foarte mari astfel încât să pună în pericol sănătatea cetățenilor. Cetățenii care au locuința în imediata apropiere a zonei de sud a Piteștiului să țină, însă, în continuare geamurile închise și să evite folosirea ferestrelor”.

Update, 9 iunie 2022, ora 23:20

Update, 9 iunie 2022, ora 23:00

Depozitul este al firmei SC Enviro Eco Business SRL din Pitești, societate care se ocupă cu tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase şi nepericuloase.

Update, 9 iunie 2022, ora 22:45

ISU Argeș: „Pe o rază de aproximativ 100 de metri față de locul incendiului, echipajul CBRN a identificat substanțe care pot afecta starea de sănătate a personalului care intervine și s-a impus purtarea aparatelor de respirat cu aer comprimat pentru siguranța lor. În afara razei de 100 de metri față de incendiu nu a mai fost identificat pericolul, însă recomandăm populației din zonă să mențină ușile și ferestrele închise”.

Update, 9 iunie 2022, ora 22:30

La această oră, în acțiunea de lichidare a incendiului sunt angrenate 20 de autospeciale de stingere cu apă și spumă (15 de la ISU Argeș, două de la ISU Dâmbovița, alte două de la ISU Olt și una de la ISU Giurgiu). De asemenea, la fața locului se acționează cu o autoscară de intervenție și salvare de la înălțime. Forțele sunt întregite de un echipaj CBRN și două ambulanțe SMURD de prim-ajutor calificat.

Update, 9 iunie 2022, ora 22:20

ISU Argeș: „Se intervine cu spumă pentru a întrerupe aportul de oxigen în reacția de ardere. Au fost aduse butoaie cu spumogen, pentru alimentarea liniilor de stingere”.

Update, 9 iunie 2022, ora 21:45

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu:

Update, 9 iunie 2022, ora 21:40

Șeful ISU Argeș, Bogdan Olar, declarație de la fața locului:

Update, 9 iunie 2022, ora 21:20

Este vorba despre un depozit în care sunt depozitați solvenți. În sprijin vin ISU Dâmbovița (cu două autospeciale) și ISU Olt (cu o autospecială). Din cauza degajărilor mari de fum, s-a transmis și mesaj Ro-Alert: „Alertă de urgență: extremă. Incendiu major, cu degajări mari de fum, produs la un depozit de substanțe periculoase – zona Drumul 23-Metro. Ocoliți/evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru forțele de intervenție. Luați măsuri de autoprotecție. Închideți ușile și ferestrele, astupați gurile de aerisire și opriți funcționarea instalațiilor de ventilație sau climatizare!”.

Până în acest moment, nu au fost identificate victime.

Update, 9 iunie 2022, ora 21:05

Au fost suplimentate echipajele de pompieri. La această oră, se acționează cu 15 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de salvare de la înălțime.

A ajuns și un echipaj CBRN. A mai fost trimisă încă o ambulanță SMURD de prim-ajutor calificat.

Știrea inițială, 9 iunie 2022, ora 20:30

Un incendiu a izbucnit în această seară pe strada Drumul 23 din comuna argeșeană Bradu, în zona Arpechim, în spatele centrului comercial Metro.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, arde un depozit aflat în spațiu deschis.

Incendiul se manifestă cu degajare mare de fum.

Intervin pompierii cu șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă. La fața locului a fost trimisă și o ambulanță SMURD de prim-ajutor calificat. Vom reveni cu amănunte.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.