Update, 6 iunie 2022, ora 14:50

Centrul de Permanență Medicală de la Făgetu – Mioveni a fost inaugurat astăzi, 6 iunie 2022.

Programul de funcționare va fi următorul:

-de luni până vineri, program permanent;

-în zilele de sâmbătă, duminică, zilele de sărbătoare legală şi în zilele declarate libere de către Guvernul României, garda va începe la ora 08:00 şi va dura 24 de ore.

De serviciile medicale oferite aici vor beneficia toate categoriile de cetăţeni, asiguraţi şi neasiguraţi. Continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă va fi asigurată de 8 medici de familie împreună cu 9 asistenţi medicali.

Pentru persoanele vârstnice sau pentru cele cu dizabilități va exista și o mașină care se va deplasa la domiciliul pacientului, acolo unde personalul medical va oferi îngrijirile necesare.

La Centrul de Permananță Medicală Făgetu nu se eliberează reţete compensate, trimiteri la analize, certificate de deces sau certificate prenupţiale și nici adeverinţe pentru angajare.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0348/408.475.

Știrea inițială, 30 mai 2022, ora 20:00

Primăria și Consiliul Local Mioveni vor inaugura luna viitoare în Făgetu un Centru de Permanență Medicală.

Centrul va funcționa în regim de gardă și le va asigura gratuit asistență medicală primară, nu de urgență, cetățenilor din comunitatea arondată. De serviciile medicale vor putea beneficia toți solicitanții din comunitate, indiferent dacă sunt sau nu asigurați în sistemul de sănătate.

Acest centru va avea rolul de a ușura sarcinile serviciului 112, dar și ale Spitalului Orășenesc Mioveni, oferind diagnosticare și tratament medical primar pentru diverse afecțiuni, leziuni și situații care nu reprezintă urgențe medicale și care nu pun în pericol viața pacientului.

Centrul de permananță medicală din Făgetu (Mioveni) nu va elibera reţete compensate, trimiteri la analize, certificate de deces, certificate prenupţiale sau adeverinţe pentru angajare.

Alte activități care nu se vor desfășura în Centrul de Permanență Medicală:

-nu se operează;

-nu se intubează;

-nu se tratează traumele severe (doar se acordă primul ajutor);

-nu se pune piciorul/mâna în ghips;

-nu se asistă naşterea.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *