Ion Mînzînă și colegii săi de partid din județ speră ca rotativa guvernamentală să ducă și la preluarea de către PSD a funcției de prefect de Argeș. Va fi înlocuit liberalul Radu Perianu cu un pesedist?

Răspunsul Alinei Gorghiu, președinte al Senatului și al PNL Argeș, este categoric nu. Potrivit sursei citate, protocolul între PSD și PNL prevede rotația în Guvern, nu și în alte poziții din administrație. Prefecturile nu intră la rotativă, afirmă Gorghiu.

„Răspunsul legat de prefect este relativ simplu și de principiu: protocolul prevede rotația în Guvern. Nu se discută alte poziții din administrație, ca atare nici cele de prefect”, declară Alina Gorghiu pentru Pitești 24.

Radu Perianu (PNL) a fost numit prefect de Argeș în luna octombrie a anului 2021, în timpul mandatului de prim-ministru al lui Florin Cîțu (aici amănunte). La timpul respectiv, Alina Gorghiu a avut un rol decisiv în desemnarea în județul Argeș a unui prefect de la PNL. PSD a fost nevoit să se mulțumească în Argeș cu cele două funcții de subprefect.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *