Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș (foto) anunță că, începând din 4 ianuarie 2021, Ministerul Finanțelor va emite 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3,25%, 3,5% și 3,75%, peste nivelul pieței.

Titlurile de stat vor putea fi cumpărate astfel:

-între 4 și 27 ianuarie de la unitățile Trezoreriei Statului;

-între 4 și 25 ianuarie prin Compania Națională Poșta Română pentru mediul rural;

-între 4 și 26 ianuarie prin Compania Națională Poșta Română pentru mediul urban.

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat li se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale ce le atestă calitatea.

Alternativa de economisire a Ministerului Finanțelor Publice se bucură de un interes crescut din partea românilor, veniturile/câștigurile aferente fiind neimpozabile. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor ca urmare a emisiunii de titluri de stat vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *