Românii reclamă din nou lipsa Euthyroxului din farmacii, după criza acută de anul trecut. Plângerile pacienților au ajuns, ca și în 2020, pe masa Avocatului Poporului, Renate Weber, care i s-a adresat astăzi ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Bolnavii de tiroidă au început a semnala lipsa medicamentului de care sunt dependenți încă din luna februarie 2020, reclamațiile crescând brusc în luna martie 2020.

Astfel, constatăm că această criză provocată de absența medicamentului din farmacii durează deja de câteva luni, iar bolnavii care suferă de afecțiuni tiroidiene și care au nevoie de acest medicament în fiecare zi spun că obținerea lui din farmacii continuă să fie foarte dificilă.

Față de cele expuse, ne adresăm dumneavoastră cu rugămintea de a dispune efectuarea de noi verificări în ceea ce privește disponibilitatea medicamentului Euthyrox pe piață, în condițiile în care pacienții reclamă în continuare lipsa acestui medicament din farmacii. De asemenea, vă rugăm să ne comunicați măsurile întreprinse în vederea rezolvării situației și pentru a le asigura pacienților accesul la tratamentul necesar”, scrie Avocatul Poporului în adresa trimisă ministrului Sănătății.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *