Update, 30 iunie 2021, ora 15:30

Cu unanimitate de voturi, Consiliul Local i-a acordat lui Robert Glință titlul de cetățean de onoare al Piteștiului. La ceremonie, desfășurată în sala mare de ședință a Primăriei, a participat și marele sportiv.

Știrea inițială, 28 iunie 2021, ora 21:40 

Înotătorului Robert Glință îi va fi acordat titlul de cetățean de onoare al municipiului Pitești. Un proiect de hotărâre inițiat în acest sens de primarul Cristian Gentea va fi supus aprobării în ședința ordinară în plen din 30 iunie a Consiliului Local.

„Se acordă titlul de cetățean de onoare al municipiului Pitești domnului Glință Robert-Andrei, sportivul născut și format ca înotător de mare performanță în Pitești și care scrie istorie în România, pentru contribuția importantă la dezvoltarea și creșterea prestigiului municipiului Pitești pe plan național și internațional, al cărui palmares impresionant a culminat cu obținerea primei medalii de aur pentru România – după o pauză de 17 ani de la obținerea unei asemenea performanțe – la Campionatul European de natație de la Budapesta, în proba de 100 de metri spate pentru seniori”, se arată în proiect.

Născut pe 18 aprilie 1997 în Pitești, Robert Glință este legitimat la CS Dinamo București.

Anunțat de primar la începutul lunii, proiectul a fost foarte bine primit de piteșteni.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *