Update, 22 ianuarie 2023, ora 11:10

Asociația Strada Trivale, care, potrivit propriei sale declarații, reprezintă interesele majorității locuitorilor de pe această stradă, se opune proiectului deja aprobat de Consiliul Local Pitești.

Construirea viitorului imobil lângă Poarta Eroilor este contestată într-o adresă trimisă de Asociație către Primăria și Consiliul Local Pitești, Prefectura Argeș, Agenția de Protecția Mediului, Direcția pentru Cultură, Inspectoratul General în Construcții și SC Apă Canal 2000 SA Pitești.

Ce se contestă:

-canalizarea străzii nu va putea, nu este dimensionată ca să preia apele menajere ale unui imobil de asemenea dimensiuni (în zilele foarte ploioase, când se strânge multă apă, nu face față și canalele refulează, inundând subsolurile clădirilor de pe stradă);

-dorim să se facă o nouă expertiză a dealului în care va fi săpată fundația, pentru că săpăturile vor afecta structurile de rezistență ale clădirilor din coama dealului;

-(…) există o circulație haotică a mașinilor și o problemă a parcărilor pe stradă de când fostul primar Pendiuc a desființat semnul interzis. O nouă clădire, cu multe spații comerciale la parter, va aglomera și mai mult strada. Imobilul va avea 8 apartamente și asigură doar 10 locuri de parcare (?);

-imobilul se construiește în imediata apropiere a unui monument istoric. Dorim ca cineva de la ministerul de resort să studieze și să facă un raport în ceea ce privește impactul pe care îl va avea construcția respectivă pentru Poarta Eroilor.

Asociația Strada Trivale avertizează că va folosi orice mijloc legal pentru a împiedica realizarea proiectului: „Pentru toate aceste considerente, vă informăm că ne opunem construcției și, dacă nu veți ține cont și de părerea noastră, noi fiind organizația care reprezintă majoritatea locuitorilor de pe stradă, vom folosi toate mijloacele pe care legea ni le pune la dispoziție pentru a împiedica realizarea construcției”.

În ceea ce privește Consiliul Local Pitești, cel care a aprobat proiectul pe 28 noiembrie 2023, acesta va lua în dezbatere contestația făcută de Asociația Strada Trivale în ședința sa ordinară în plen de joi, 25 ianuarie.

Update, 28 noiembrie 2023, ora 15:25 

Cu puțin timp în urmă, proiectul a fost aprobat prin vot de Consiliul Local Pitești.

Update, 27 noiembrie 2023, ora 08:55

Soarta proiectului va fi decisă mâine. În ședința de marți, 28 noiembrie 2023, a Consiliului Local Pitești va fi dezbătut și supus votului Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construirea unei clădiri de locuințe lângă Poarta Eroilor, pe strada Trivale, nr. 56.

Știrea inițială, 20 septembrie 2023, ora 08:45 

O clădire de locuințe (8 apartamente) și de spații multifuncționale, clădire cu subsol, parter și două etaje, ar urma să fie construită pe strada Trivale din Pitești, nr. 56, chiar lângă Poarta Eroilor. Investiția este a Luminiței Păun, cunoscută din afacerea de familie Pavone.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) al construcției a fost pus în dezbatere publică de Primăria Pitești. Luna trecută a primit aviz favorabil de la Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a municipalității, iar săptămâna trecută de la arhitectul-șef al orașului, Andrada Toader Pasti Dinu. Documentul urmează să ajungă în Consiliul Local, pentru dezbateri și vot.

Inițiatoarea, care are domiciliul pe aceeași stradă, la o altă adresă, propune construirea clădirii pe un teren în pantă, liber de construcții, de 1.531 de mp, pe care îl deține chiar lângă Poarta Eroilor și Aleea Eroilor de pe strada Trivale din Parcul Trivale.

Clădirea ar urma să aibă S+P+2 etaje și o înălțime de maximum 14 metri, cu 8 apartamente plus spații multifuncționale.

Potrivit PUD-ului, clădirea va avea o arie construită la sol de 460 de mp. Amenajări auxiliare conexe propuse: accese carosabile și pietonale și platforme betonate pe 430 de mp, 11 locuri de parcare (10 la subsol și 1 la sol), spații verzi pe 593 de mp și un loc de joacă – 50 de mp.

Alte precizări ale proiectantului, SC Zoom Interior Design Plus SRL:

„Accesul auto și pietonal se va realiza de pe partea sud-estică din strada Trivale, fără afectarea arborilor existenți pe domeniul public”;

„Prin soluțiile tehnice adoptate se vor lua măsuri pentru împiedicarea căderii apelor meteorice (inclusiv a zăpezii) pe proprietățile învecinate”;

„În ceea ce privește materialele de finisaj exterior, la nivelul percepției vizuale imediate, demisol+parter, se propune o zidărie de piatră naturală peste termoizolație, soluție care face legătura cu amenajările peisagistice din toată zona Parcului Trivale, executate din zidărie de piatră. La nivelurile superioare, etajele 1 și 2, se propune o fațadă ventilată ce va imita lemnul în culori deschise”.

Construirea clădirii a fost contestată, reclamându-se fie situarea terenului în zona de protecție a monumentului istoric Poarta Eroilor, fie riscul unei posibile alunecări de teren, cerându-se refacerea studiului geotehnic. Studiul geotehnic a fost refăcut, concluzia fiind că nu ar exista un astfel de pericol.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *