Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunță că ministerul pregătește o campanie națională de evaluare a ajutoarelor sociale.

„Suntem în etapa de pregătire a campaniei naționale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara în curând în toată țara cu echipe mixte ale agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, ale inspectoratelor teritoriale de muncă și ale agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă (…)

Vom identifica, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situații cu adevărat vulnerabile, fiind inapți de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreținere copii mici. Pentru această categorie de beneficiari vom identifica măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate.

În al doilea rând, vom găsi soluții pentru creșterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci. Ca un exemplu, în acest moment, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate le sunt adresate muncitorilor necalificați. Piața muncii ar putea absorbi o parte dintre persoanele apte de muncă dintre cele aproximativ 170.000 care primesc venit minim garantat în România”, precizează ministrul Muncii. (Sursă foto: Facebook)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *