Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, afirmă că la această oră se știe că imunitatea după vaccinarea anti-COVID este de 6 până la 8 luni.

”La acest moment, ştim cu cât creşte timpul. Persoanele care au fost testate şi au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, cu cât trece timpul mai mult, şi se pare că imunitatea este valabilă şi acuma, înseamnă că timpul se prelungeşte.

Deci, în acest moment în 6-8 luni deja s-au făcut teste pe cei care au fost vaccinaţi şi nimeni nu a venit să spună atenţie că a scăzut şi cu cât timpul trece şi testele demonstrează că anticorpii sunt prezenţi, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă. În acest moment asta putem zice. Nimeni nu poate să vină să spună cu certitudine imunitatea durează 3 ani, pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni. Din ce am înţeles, urmează să fie testaţi periodic timp de doi ani cel puţin”, declară Raed Arafat.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *