Salariații din Direcția Județeană de Statistică (DJS) Argeș au inițiat astăzi un protest, care a avut loc între orele 11:00 și 12:00. Protestul, care a constat în oprirea lucrului în intervalul orar amintit, va continua zilnic, până la soluționarea revendicărilor.

„Am adoptat această formă de manifestare pentru a ne exprima nemulțumirea față de salarizarea statisticienilor.

Solicităm salarii conforme cu nivelul de pregătire și complexitatea activității desfășurate și echitate în raport cu instituțiile la nivel central și cu alte instituții care, indiferent de context, primesc majorări salariale sau reîncadrări în anexele Legii 153/2017”, transmite colectivul salariaților de la DJS Argeș.

Principalele revendicări:

-stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici și personalului contractual la nivelul administrației publice centrale;

-funcționarii publici și personalul contractual să beneficieze pentru complexitatea muncii de un spor de 15% aplicat la salariul de bază.

„Toate aceste revendicări au fost prezentate Guvernului încă din anul 2022 prin Memorandumul cu tema “Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul INS și al direcțiilor teritoriale. Acest Memorandum a fost semnat de Prim-ministrul României, dl. Nicolae Ionel Ciucă, la data de 13.07.2022, dar nu a fost pus în aplicare. Solicităm Guvernului asumarea Memorandumului semnat și aprobat, pentru a putea fi pus în aplicare”, precizează colectivul salariaților de la Direcția Județeană de Statistică Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *