Programa școlară ar putea include și un curs de prim-ajutor, la disciplina biologie-anatomia şi fiziologia omului. Un proiect de lege în acest sens a fost depus în Parlament.

Potrivit proiectului inițiat de deputaţii PNL Luminiţa Barcari şi Cristina Vecerdi, noțiunile de acordare a primului-ajutor ar urma să fie învăţate, cu titlu obligatoriu, de către elevii din clasa a VII-a şi completate în clasa a XI-a, începând din anul școlar 2023-2024.

„Instruirea poate fi efectuată eficient atât de către profesioniştii din domeniul medical, cât şi de către profesori antrenaţi în acest sens, iar manechinele şi echipamentele de înaltă fidelitate sau low-cost pot fi utilizate cu succes.

Educarea copiilor școlari în resuscitarea cardio-pulmonară (RCP) nu numai că le crește capacitățile în RCP, ci și îmbunătățește interacțiunea socială și competențele sociale și este adesea foarte distractiv pentru elevi și profesori. După pregătirea lor, copiii de la școală servesc drept multiplicatori. O temă pentru acasă ar putea fi aceea de a arăta în următoarele două săptămâni la încă 10 persoane cum să facă RCP.

(…) Propunem ca activitățile practice să se desfășoare în colaborare cu specialiști din domeniul sănătății, pe baza unui parteneriat încheiat între unitatea de învățământ și o instituție de profil”, conform inițiativei.

În prezent, cursul de prim-ajutor este opţional.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.