Parcul Lunca Argeșului I din Pitești (Zăvoi) s-ar putea transforma pe viitor într-un parc de agrement. Conducerea Primăriei susține că sunt oameni de afaceri interesați să investească aici, în urma unor parteneriate cu municipalitatea.

„Parcul Lunca Argeșului I este una dintre zonele cu cel mai mare potențial de dezvoltare din Argeș în ceea ce privește facilitățile de agrement, de petrecere a timpului liber și de divertisment. Sport în aer liber, o faleză cu zonă de terase, debarcader, piscină – toate reprezintă idei de afaceri pe care investitorii le pot materializa prin concesionarea terenurilor și prin parteneriat cu municipalitatea.

Pe modelul orașelor europene, în jurul unor poli de atracție pentru timpul liber se vor dezvolta categorii de restaurante: cafenele, terase, pub-uri, chiar cluburi.

Un deziderat realizabil începând chiar de anul viitor este ca Festivalul Simfonia Lalelelor să fie dezvoltat în Lunca Argeșului, ca un eveniment pentru tineri, cu spectacole de teatru și film, concerte și alte tipuri de activități care să atragă turiști și să ofere un real brand Piteștiului, cu stil, dar și profitabil”, transmite Primăria.

Pentru materializarea ideii, oameni de afaceri din alimentație publică și servicii hoteliere s-au întâlnit astăzi la Primărie cu primarul Cristian Gentea, viceprimarii Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, administratorul public Lucrețiu Tudor și arhitectul-șef al Piteștiului, Ruxandra Cruțescu. „Următoarea întâlnire va avea loc peste 7 zile, direct pe teren, în parcul de pe malul Argeșului. Apoi proiectul va fi elaborat în formă scrisă, aprobat de Consiliul Local și promovat pentru implementare”, precizează Primăria. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *