La Primăria Pitești a fost semnat astăzi un contract de furnizare a 134 de containere îngropate și a unei mașini automate pentru ridicarea acestor containere.

Contractul a fost semnat cu SC European Waste Technology SRL din Craiova. Valoarea se ridică la aproape 4.626.000 de lei, iar perioada de execuție este de 9 luni.

„Prin achiziționarea containerelor îngropate pentru colectarea selectivă a deșeurilor pe 5 fracții (deșeuri menajere, biodegradabile, hârtie/carton, pet-plastic/metal, sticlă), a utilajului automat de colectare și transport a deșeurilor municipale – compatibil cu containerele care vor fi furnizate – și a sistemelor electronice pentru acces, monitorizare și gestionare a datelor care provin de la toate echipamentele utilizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor se urmărește dezvoltarea și extinderea unui sistem modern de colectare a deșeurilor, prin realizarea a 23 de platforme de colectare selectivă a deșeurilor municipale, pe 5 fracții, în cartierul Trivale, pentru a permite respectarea standardelor europene și românești în domeniu”, informează Primăria.

​Containerele vor avea o capacitate de stocare de 3 și 5 mc, pentru a preveni depozitarea necontrolată în jurul platformei de colectare.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.