Un profesor de la Universitatea Politehnica București a fost reținut de DNA. Cristian-Florian Dincă este inculpat pentru luare de mită în formă continuată.

DNA informează: „Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 2 martie 2023, a inculpatului Dincă Cristian-Florian, profesor universitar în cadrul Universității Politehnice București și director al Departamentului de Producere și Utilizarea Energiei din cadrul aceleiași unități de învățământ, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (31 de acte materiale).

În perioada august 2020-februarie 2023, inculpatul Dincă Cristian-Florian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la o persoană (martor în cauză) suma totală de 153.470 de lei în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, ca responsabil de proiect în cadrul proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile „Asociat-474 PED/2020”, „Hybrid Solvent”, „In-No-Plastic”, „Dezvoltarea de solvent” și „Cap soft”, derulate în cadrul Universității Politehnice din București.

Banii respectivi reprezentau aproximativ jumătate din indemnizația pe care martorul ar fi primit-o în contextul menționat mai sus în calitate de angajat în cadrul proiectelor respective.

La data de 2 martie 2023, potrivit înțelegerii anterioare, inculpatul Dincă Cristian Florian ar fi primit de la martor suma de 6.000 de lei, reprezentând tranșa aferentă salariului primit de acesta în luna februarie 2023, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.

Profesorul universitar urmează să fie prezentat astăzi Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *