Dr. ing. Constantin Antoniu Galeriu, primul director al Fabricii de Combustibil Nuclear de pe platforma ICN-FCN Mioveni, cetățean de onoare al orașului Mioveni, a murit.

În perioada 1990-1992 a condus ca director general Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti, fiind primul director al ICN după Revoluția din decembrie 1989. În februarie 1992, după separarea activității de fabricație de activitatea de cercetare, Constantin Antoniu Galeriu a fost numit director al Fabricii de Combustibil Nuclear (FCN) Pitești. Din 2010 a ocupat funcția de director program combustibil nuclear. S-a pensionat în 2011.

„Personalitate marcantă în domeniul cercetării nucleare din România, cercetător științific gradul I, inginer și doctor în tehnologia de fabricație a elementelor combustibile nucleare pentru reactorii energetici, Constantin Antoniu Galeriu a avut o carieră remarcabilă, în care și-a adus o contribuție deosebit de importantă la dezvoltarea unei ramuri extrem de importante și unice în industria nuclearelectrică din România.

Activitatea sa a fost recunoscută și apreciată de cele mai importante instituții și agenții de profil atât ale statului român, cât și la nivel european, pentru promovarea energiei nucleare în România și pentru contribuția adusă la susținerea programului nuclear românesc, prin înființarea și dezvoltarea singurei Fabrici de Combustibil Nuclear din țara noastră”, spune primarul Mioveniului, Ion Georgescu. 

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *