Update, 4 februarie 2022, ora 13:25

Polițiștii de investigații criminale din Topoloveni au finalizat cercetările în dosarul în care incriminat este Mihai Marin, la data faptelor primar al comunei argeșene Beleți-Negrești. Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de trimitere în judecată, pentru săvârșirea infracțiunilor de violare a sediului profesional, distrugere și sustragere sau distrugere de înscrisuri.

„Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021, (…) ar fi pătruns în clădirea administrativă din localitatea sa de domiciliu, unde ar fi incendiat mai multe încăperi și înscrisuri”, precizează Departamentul de comunicare al Poliției Argeș.

Update, 17 decembrie 2021, ora 16:35

Primarul Mihai Marin a fost prezentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni în fața instanței, iar Judecătoria Topoloveni a dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

Știrea inițială, 16 decembrie 2021, ora 23:30

Primarul comunei argeșene Beleți-Negrești, Mihai Marin (Pro România), a fost reținut în această seară de polițiști, pentru 24 de ore. Mihai Marin a fost reținut pentru distrugere prin incendiere și distrugere de înscrisuri, după incendierea clădirii Primăriei Beleți-Negrești în noaptea de 12 spre 13 decembrie.

Biroul de presă al Poliției Argeș precizează: „Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările în dosarul penal întocmit în urma incendiului petrecut în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021 pe raza localității Beleți-Negrești.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere prin incendiere și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, conform articolului 256, aliniatul 4, și articolului 259 din Codul Penal.

Astăzi, 16 decembrie a.c., polițiștii de investigații criminale au pus în executare un mandat de aducere privind pe bărbatul de 53 de ani din Beleți-Negrești (n.r. – primarul) bănuit de săvârșirea faptelor, care a fost condus la sediul Poliției pentru cercetări.

După administrarea probatoriului, în cursul serii a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezent Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”.

Potrivit Poliției, primarul și-a recunoscut fapta. Poliția nu precizează ce mobil a invocat primarul pentru incendierea sediului Primăriei Beleți-Negrești.

AICI AMĂNUNTE ȘI IMAGINI DE LA INCENDIU

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.