Opacitatea Primăriei Curtea de Argeș l-a determinat pe consilierul USR Bogdan Marina (foto) să apeleze la justiție. A fost calea corectă, pentru că Tribunalul Argeș, ca primă instanță, i-a dat categoric dreptate, obligând Primăria condusă de Constantin Panțurescu (PSD) să intre în legalitate.

Proaspăt câștigător al procesului cu Primăria Curtea de Argeș, Bogdan Marina, liderul consilierilor locali USR din orașul Basarabilor, explică despre ce este vorba: ,,Am solicitat Primăriei caietul de sarcini de la un contract aferent unei lucrări de reparații de trotuare. Primăria mi-a comunicat că nu este un document de interes public și că îl pot consulta doar la sediul instituției.

Zis și făcut! Am mers la Primărie, dar nu mi-au permis să fac poze în momentul în care am încercat acest lucru. Ba mai mult, chiar mi-au interzis accesul la documente.

Situația mi s-a părut ilegală și prin urmare am declanșat o acțiune în istanță, pe care am și câștigat-o la Tribunalul Argeș. Astfel, Primăria este obligată să îmi comunice, în format electronic sau fizic, Caietul de Sarcini aferent contractului de achiziţie publică nr. 18685/04.06.2021.

Unul dintre obiectivele noastre principale vizează transparența și nu putem accepta ca lucrări care se fac din bani publici să nu fie 100% transparente”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *