Piteștiul a devenit în timp un reper negativ pentru felul în care se lucrează pe domeniul public. De la asfaltări și montare de pavaj în dorul lelii și până la termene nerespectate, nu puțini constructori și-au bătut joc de piteșteni.

În ceea ce privește termenele încălcate cu nonșalanță, un exemplu este SC Negreanu Constancon (din satul Spineni al comunei cu același nume din județul Olt). Este firma contractată de Primărie pentru reabilitarea cupolei pasajului pietonal subteran Sfânta Vineri – Magnolia. O lucrare care într-un oraș civilizat durează câteva zile, în Pitești se întinde până la Sfântul Așteaptă!

Deși termenul inițial anunțat de Primărie pentru finalizarea investiției era 31 mai (aici detalii), și acum la pasaj este șantier. Vorba vine șantier: mai mult se stă decât se lucrează. Scările rulante nu funcționează din cauza șantierului, ceea ce le dă mari bătăi de cap și de inimă mai ales persoanelor vârstnice și/sau bolnave – în special în această perioadă cu disconfort termic accentuat și caniculă.

Am întrebat la Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești (SPEP) care este motivul întârzierii, dacă firma va fi penalizată și care este noul termen pentru încheierea lucrărilor. Pe scurt, răspunsurile primite de Pitești 24 zilele trecute:

-lucrările au întârziat din cauza precipitațiilor abundente din ultima perioadă și a pandemiei (n.r. – !!!);

-au fost făcute două acte adiționale la contractul inițial (n.r. – în ceea ce privește termenul), deci firma nu va fi penalizată;

-al doilea act adițional prevede termenul de 7 iulie 2021 (n.r. – pentru finalizarea lucrărilor).

Primarul Cristian Gentea (foto) a anunțat astăzi, în conferință de presă, că firma din Olt va primi certificat negativ din partea municipalității și că pe viitor Primăria Pitești nu va mai încheia contracte cu această societate. În aceeași conferință de presă, primarul s-a declarat nemulțumit și de constructorul care lucrează la reabilitarea terenului sportiv „San Siro” din Ceair (din vecinătatea Școlii Gimnaziale „Marin Preda”).

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *