Primăria Pitești ne-a transmis în urmă cu puțin timp o informare de presă. „Prin Compania Națională de Investiții, în Pitești se vor construi două noi obiective de investiții:

-stadionul de fotbal ”Nicolae Dobrin”, stadion de categoria UEFA 4, pe care se vor putea desfășura inclusiv meciuri internaționale (Champions League, Europa League, Campionatele Europene), având o capacitate de 15.000 de spectatori (tematică de culori alb-violet), suprafața terenului de joc mixtă (hibridgrass) și sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED, care să permită iluminarea arhitectonică a stadionului în culorile echipei gazdă, un muzeu al clubului cu spațiu pentru trofee și un magazin de prezentare al lui FC Argeș de 175 de mp.

Printre dotări se vor regăsi: sală de forță de minimum 500 de mp, două săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, tribune cu locuri individuale structurate pe sectoare și inele, locuri pentru spectatorii cu handicap locomotor și însoțitorii acestora, foaier de primire cu garderobe și puncte comerciale, sală de antrenament multifuncțională, spații dedicate mass-media, loje destinate VIP, spații de alimentație publică, săli de conferință, birouri etc.;

-stadionul nou de atletism ultramodern, omologat pentru competiții internaționale. Stadionul de atletism va fi dotat cu instalație de nocturnă, echipament de pistă ultramodern (block-start, garduri, cronometraj electronic), pistă de alergare standard, tribune pentru spectatori parțial acoperite, vestiare cu grupuri sanitare și duș, spațiu de depozitare, birouri etc.

Pe lângă stadionul de atletism, în exteriorul stadionului de fotbal se va realiza încă o pistă de încălzire pentru sportivii care iau parte la competiții de atletism. (…)

De ce, separat, stadion de fotbal și stadion pentru atletism?

-pentru că există o uriașă oportunitate de finanțare prin bani atrași în municipiul Pitești de la Compania Națională de Investiții, bani care, dacă nu vor fi folosiți aici, vor fi direcționați spre alte orașe care doresc și așteaptă o asemenea posibilitate. Întreaga sumă de 30 de milioane de euro pentru construirea stadionului de fotbal reprezintă, deci, o finanțare din sursă externă, nerambursabilă, iar această investiție nu condiționează și nu exclude finanțarea altor proiecte importante pentru Pitești (sănătate, educație, infrastructură de orice tip). Singura cheltuială din bugetul local o reprezintă realizarea studiului de fezabilitate al investiției;

-pentru că proiectul de investiții construire stadion „Nicolae Dobrin” – municipiul Pitești este inclus spre finanțare în Lista Sinteză a Companiei Naționale de Investiții și în Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a municipiului Pitești 2014-2023;

-pentru că finanțarea de la Compania Națională de Investiții a unui stadion de fotbal ultramodern, european, aduce la pachet și finanțarea tot de la CNI a unui nou stadion de atletism, la standarde internaționale, cu tribune, cu vestiare și opt culoare circulare a câte 400 de metri. Stadionul de atletism va fi construit în locul actualei piste de încălzire, va fi superior celui vechi, dotat ultramodern și omologat pentru competiții internaționale. Atleții vor beneficia, în plus, de pista de încălzire care va fi construită în imediata vecinătate, între stadionul de atletism și cel de fotbal”, scrie, printre altele, în informarea de presă. (Foto: stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *