Poliția a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor într-un caz în care a fost reclamat primarul comunei argeșene Vulturești, Liviu Eugen Poșircă (PSD), totodată candidat pentru încă un mandat de edil.

Polițiștii argeșeni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 de către o persoană având calitatea de candidat la primăria unei localități că l-a văzut pe primarul în funcție efectuând personal săpături cu un miniexcavator pentru racordarea la o rețea de utilități, considerând că în acest fel se încalcă prevederile referitoare la desfășurarea campaniei electorale.

Din primele verificări a rezultat că persoana în cauză utiliza un utilaj cu care efectua lucrări pentru racordarea la rețeaua de canalizare pentru două gospodării.

De asemenea, a rezultat că proprietarii ambelor imobile ar fi depus în prealabil, la Primăria localității, solicitare scrisă și ar fi achitat taxa pentru aceste servicii.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal conform articolului 386 din Codul Penal privind săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor, în care cercetările sunt continuate pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, informează IPJ Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *