Președintele USR, Cătălin Drulă, le solicită PSD și PNL să nu îl mai „ascundă” pe președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și să îl lase să vină în Parlament pentru a le explica românilor de ce polițele RCA cresc în 2023 cu până la 40%, după majorările substanțiale de anul trecut.

„Guvernarea lui Ciolacu și Ciucă duce la explozia tuturor prețurilor, inclusiv a polițelor RCA. Șefii ASF și cei care i-au pus în funcții să le explice românilor de ce se întâmplă acest lucru și ce au făcut pentru a preîntâmpina situația. Au privit impasibili la problemele de pe piața asigurărilor, au fost complici la prăbușirea City Insurance, iar acum suferă toată piața și românii.

USR i-a cerut președintelui ASF, Nicu Marcu, să dea explicații în Parlament de mai bine de o lună, dar acesta se ascunde. La fel ca cei care l-au pus acolo, șeful ASF manifestă un dispreț total față de români și problemele lor reale”, acuză Cătălin Drulă, președintele USR.

Prin intermediul deputaților Pollyanna Hangan și Mihai Botez, USR a cerut, la începutul lunii februarie, chemarea la Comisia de Politică Economică, Reformă și Privatizare din Camera Deputaților a președintelui ASF. „Autoritatea pe care acesta o conduce putea previziona, dacă nu preîntâmpina în totalitate, dezastrul produs în 2022 pe piața asigurărilor din România”, transmite USR.

Totodată, prin intermediul senatoarei Silvia Dinică, USR a solicitat ASF răspunsuri la mai multe întrebări, printre care unele legate de controalele efectuate la companiile City Insurance și Euroins, în condițiile în care falimentul City Insurance a condus, anul trecut, la creșterea prețului polițelor RCA cu 71%.

USR va depune un proiect de lege pentru restructurarea ASF, „astfel încât această instituție-cheie să devină funcțională și să poarte răspunderea pentru domeniul pe care trebuie să-l reglementeze”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *