Testul Babeș Papanicolau ajută la depistarea timpurie a celulelor precanceroase sau a posibilelor leziuni ale colului uterin.

Frecvența efectuării testului ține de vârsta pacientei, precum și de rezultatele anterioare ale acestui test. Prima testare este indicat să fie făcută la 21 de ani sau la 3 ani după începerea vieții sexuale. Pentru pacientele care au între 21 și 30 de ani testarea este recomandată o dată la 2 ani. În cazul pacientelor cu vârste între 30 și 64 de ani testul Babeș Papanicolau se face o dată pe an.

Testarea nu se poate efectua în timpul  menstruației, ci la interval de 7-14 zile după terminarea acesteia.

Prelevarea probelor pentru acest test este una total nedureroasă și se face de la nivelul colului uterin, cu ajutorul unei periuțe speciale, în mai puțin de 1 minut.

Centrul Medical Doctor Luca din Pitești are o ofertă specială, valabilă pentru toată luna martie 2021: „Pentru că ne dorim ca totul să fie în regulă cu sănătatea ta, începând de la 1 MARTIE, ai PREȚ SPECIAL – numai 85 de lei – la testul Babeș Papanicolau la Centrul Medical Doctor Luca.

Intră pe pagina noastră de Facebook AICI pentru a vedea cum poți beneficia de această reducere. Oferta este valabilă pentru toată luna martie”. CLICK AICI.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihaela Grigorescu
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *