Prefectul Emanuel Soare anunță la această oră restricții suplimentare pentru Pitești și alte localități din Argeș, din cauza creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Pe lista „neagră” au intrat localități care au fiecare în ultimele 14 zile o incidență cumulată între 1,5 și 3 cazuri la 1.000 de locuitori. Acestea li se alătură celor în care fuseseră deja impuse restricții suplimentare. Conform sursei citate, aceste localități sunt următoarele: municipiile Pitești și Curtea de Argeș, orașele Topoloveni și Ștefănești și comunele Schitu Golești, Albeștii de Argeș, Sălătrucu, Brăduleț, Ciomăgești, Teiu, Bascov, Domnești, Moșoaia, Rucăr, Bârla, Leordeni, Băbana, Recea, Călinești, Bradu, Valea Danului, Cicănești, Băiculești, Izvoru și Vulturești.

Noile restricții vor intra în vigoare la noapte (noaptea de 2 spre 3 noiembrie 2020), la ora 00:00, și vor fi valabile pentru următoarele două săptămâni. Restricții suplimentare:

-activitatea cu publicul în interiorul clădirilor a operatorilor economici de tipul restaurantelor şi al cafenelelor este permisă doar în intervalul orar 6:00 – 23:00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

-activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, al pensiunilor sau al altor unităţi de cazare este permisă numai în intervalul orar 6:00 – 23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

-activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă numai în intervalul orar 6:00 – 23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

În plus, informează prefectul, pe 9 noiembrie 2020 în toate școlile (unitățile din învățământul preuniversitar) din județul Argeș va intra în vigoare un program decalat de începere a cursurilor. De asemenea, în Pitești, pentru evitarea aglomerației, de mâine, 3 noiembrie 2020, numărul autobuzelor de pe trasee va fi suplimentat în zilele lucrătoare, între orele 7:00-9:00 și 14:00-17:30.

Măsurile au fost luate astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *