Update, ora 20:15

„În urma abaterilor constatate, polițiștii și jandarmii au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 41.000 de lei, pentru încălcarea Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

Dintre sancțiunile sus-menționate, 3, în valoare de 2.000 de lei fiecare, le-au fost aplicate administratorului localului, respectiv celor doi organizatori ai evenimentului.

De asemenea, pe parcursul verificărilor, polițiștii Biroului Rutier Pitești care acționau în sprijinul celorlalte structuri pentru asigurarea ordinii și liniștii publice au depistat doi conducători auto aflați sub influența alcoolului, în ambele situații valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest fiind sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi șoferi au fost sancționați contravențional pentru încălcarea legislației rutiere, totodată fiind aplicată măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 90 de zile”, precizează Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Update, ora 16:05

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș ne informează: „În urmă cu puțin timp, un eveniment privat în desfășurare a fost întrerupt de polițiștii Secției 3 Pitești la un local de pe raza de competență.

La fața locului au fost direcționate echipaje de la celelalte secții, precum și de la Biroul Rutier Pitești în vederea legitimării. Totodată, luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale (S.A.S.) și jandarmi argeșeni au fost prezenți pentru asigurarea ordinii și liniștii publice la locul intervenției.

Polițiștii procedează la stabilirea identității fiecărui participant, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Reamintim că un comportament precaut și respectarea recomandărilor medicale au o mare importanță în contextul epidemiologic actual. Polițiștii sunt la datorie, iar abaterile de la normele legale nu vor fi tolerate”.

Este vorba de o nuntă a unor cetățeni de etnie romă, la care participau peste 50 de persoane.

În perioada stării de alertă, din cauza pandemiei de COVID-19, evenimentele publice sau private în spații închise sau deschise sunt interzise în întreaga țară. De asemenea, în Pitești, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș, sunt în vigoare restricții suplimentare potrivit cărora restaurantele din interiorul hotelurilor pot servi doar pentru persoanele cazate în hotel (aici subiectul pe larg).

Știrea inițială, ora 15:50 

Echipaje de polițiști și jandarmi derulează la această oră o acțiune la restaurantul hotelului Monte Carlo, din cartierul piteștean Trivale.

Potrivit primelor informații, intervenția ar fi pentru oprirea unui eveniment privat aflat în desfășurare. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *