Update, 27 aprilie 2023, ora 12:00

Mihai-Cătălin Bîzăran, la data faptelor agent de poliție judiciară la I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, trafic de influență și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul București.

Precizăm că polițistul se află în arest preventiv.

Știrea inițială, 2 martie 2023, ora 12:15

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unui agent de poliție judiciară din I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice.

Agentul de poliție, Mihai-Cătălin Bîzăran, este inculpat pentru luare de mită, trafic de influență și folosirea de informații care nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

DNA vine cu detalii: „În perioada 28 septembrie-30 decembrie 2022, inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin, în calitate de lucrător de poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J.), ar fi pretins de la o persoană vizată în cauza respectivă, pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și delapidare, suma de 300.000 de euro (200.000 de euro pentru sine și 100.000 de euro pentru un intermediar).

Banii respectivi ar fi fost pretinși de inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin în schimbul promisiunii că:

-acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât prejudiciul să fie stabilit într-un cuantum redus, precum și pentru a propune o soluție de clasare în cazul infracțiunii de evaziune fiscală;

-acesta ar interveni la procurorul de caz (asupra căruia a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență), astfel încât acesta din urmă să dispună soluția clasării pentru infracțiunea de evaziune fiscală și să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției cu persoana vizată pentru infracțiunea de delapidare.

În același context, inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin i-ar mai fi transmis aceleiași persoane informații nedestinate publicității din dosarul respectiv, dar și cum se vor derula cercetările în continuare”.

Inculpatul urmează să fie prezentat astăzi Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. (Foto: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *