Direcția Generală Anticorupție a informat cu puțin timp în urmă: „Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a finalizat urmărirea penală și a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție de la Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș – Biroul Rutier Pitești pentru fals intelectual şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptele fiind săvârşite în concurs real.

De asemenea, a dispus trimiterea în judecată și a unui alt inculpat, persoană fără calitate specială, pentru complicitate la fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptele fiind săvârşite în concurs real.

În cauză, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au fost delegați să efectueze mai multe activități de urmărire penală de către procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

În fapt, la data de 20 septembrie 2020, agentul de poliție, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic persoana inculpată, care conducea un autoturism cu o viteză care a depăşit cu peste 50 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv.

Pentru a nu-i întocmi acestuia procesul verbal de contravenție și a nu-i aplica măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce, agentul de poliție ar fi falsificat procesul verbal prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului și ar fi consemnat în fals că şoferul autoturismului a fost o altă persoană, aplicându-i acesteia sancţiunea amenzii în cuantum de 1.305 lei şi suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, prin falsificarea procesului verbal de contravenție prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului s-au cauzat o pagubă bugetului Primăriei Piteşti (în cuantum de 1.305 lei) şi o vătămare a drepturilor şi intereselor legitime ale persoanei care a fost sancţionată pentru o contravenţie pe care nu a comis-o şi care a fost privată, pe nedrept, de dreptul de a conduce autovehicule timp de 90 de zile.

De asemenea, pentru inculpat s-a obţinut un folos necuvenit, respectiv nesancţionarea contravenţională a acestuia şi neaplicarea măsurii suspendării dreptului de a conduce”. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *