Nu mai puțin de 700 de oameni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Pitești în perioada minivacanței prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române (21-24 ianuarie). Circa 25% dintre ei au avut nevoie de spitalizare.

Cea mai aglomerată zi a fost luni, 23 ianuarie, când medicii urgentiști au consultat cei mai mulți pacienți. Au predominat pacienții cu traumatisme, dar și cu patologii cardiace. Nu au lipsit nici bolnavii cu afecțiuni digestive sau respiratorii ori cu accidente vasculare.

Din totalul celor care au ajuns să primească îngrijiri medicale de la personalul din UPU în cele patru zile, 60 au fost cazuri de excese alimentare și de alcool.

Dintre urgențele pentru care bolnavii s-au prezentat la spital amintim: traumatisme – 104 cazuri; afecțiuni respiratorii – 52; afecțiuni ORL – 50; colici renale – 29; afecțiuni cardiace – 26; accidente vasculare – 23; afecțiuni oftalmologice – 19; alergii – 7 cazuri; comă – 1 caz.

De asemenea, în perioada menționată au ajuns în UPU și 6 victime ale unor agresiuni, 5 victime ale unor accidente rutiere, două persoane cu arsuri și alte două mușcate de câini.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *